Kwaliteit & certificering

Wij produceren met het oog op de beste kwaliteit. Die bewaken we continu. Wij werken bij Hovu met nationale en internationale kwaliteitseisen, die we strikt van de eerste tot de laatste stap volgen. Vanaf het ophalen van onze grondstoffen houden wij alles in eigen beheer. Dit stelt ons in staat om gedurende het gehele proces toe te zien op strenge kwaliteitscontroles.

Certificaten


IFS Food Standard

Het IFS Food Standard is een door het GFSI (Global Food Safety Initiative) internationaal erkende standaard voor voedingsmiddelen en producenten van levensmiddelen. De focus ligt daarbij op de voedselveiligheid en kwaliteitsbewaking van zowel verwerkingsprocessen als de producten.

Beter Leven (1 ster)

Dit keurmerk voor dierenwelzijn staat voor een beter leven voor varkens. Het heeft betrekking op de afmeting van de stallen en de bewegingsruimte per varken, geen castraties en kortere en betere transporten.

Integraal Keten Beheer

IKB (Integraal Keten Beheer) is een keurmerk dat door de vleesindustrie zelf in het leven geroepen is om vlees traceerbaar te maken. Daarmee kan de consument nagaan waar het vlees is verwerkt, in welk slachthuis het varken is geslacht en zelfs van welke veehouderij het afkomstig is. Het IKB staat zo voor kwaliteitsvol vlees, dierenwelzijn met betrekking tot o.a. transport en de voedselveiligheid door de gehanteerde hygiëne in het bedrijf. Het IKB logo kan samen met het EKO-, scharrel- of Beter Leven beeldmerk op de verpakking staan.

QS

QS staat voor ‘Qualitätssicherung’ en geldt als de Duitse versie van IKB.

EG-erkenningsnummer

Het EG-erkenningsnummer is een code die is aangebracht op levensmiddelen van dierlijke oorsprong. Het is een verplichting van de Europese Unie in het kader van voedselveiligheid. De code geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd en dat dit bedrijf qua hygiëne onder toezicht van de EU staat.

Het EG-erkenningsnummer van HOVU is NL 664 EG

fTRACE

Met fTRACE kan de consument via een QR-code exact de herkomst en de afgelegde weg door de verschillende productiefasen van het product traceren. U krijgt informatie over waar een product vandaan komt, wanneer en hoe het verwerkt is en hoe de kwaliteit bij de fabrikant wordt gecontroleerd.